sobota, 17 kwietnia 2010

Sałatka wiosenna


Składniki:
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypioru
  • 1 ogórek
  • 5 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
Przygotowanie

Rzodkiewki umyć, poodcinać końcówki i pokroić w kostkę. Szczypior umyć i posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Jajka wsadzić do garnka, zalać zimną wodą, dodać trochę soli i gotować od zagotowania się wody 8 minut. Ugotowane na twardo jajka zalać zimną wodą. Po ostygnięciu obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wyspać do jednej miski. W kubku wymieszać jogurt z majonezem i wlać do sałatki. Całą sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Sałatka zrobiona rano najlepiej smakuje wieczorem.

Smacznego!




5 komentarzy:

  1. nareszcie nadchodzi długo oczekiwany czas świeżych warzyw i owoców :) Twoja sałatka wygląda bardzo wiosennie i kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń
  2. rzodkiewka, szczypiorek.. uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Podoba mi się, chyba ją zrobię przy najbliższej okazji :)

    OdpowiedzUsuń
  4. A dziś wykorzystam ten przepis. I w ogóle czekam na Twoją kontynuację bloga : )

    OdpowiedzUsuń
  5. Cieszę się, że przypadły ci do gustu moje przepis. A co do kontynuacji bloga to tylko jak mam chwile wolnego to staram się coś wrzucać nowego, wiec zapraszam do zaglądania.

    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń