Składniki:
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypioru
- 1 ogórek
- 5 jajek
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Rzodkiewki umyć, poodcinać końcówki i pokroić w kostkę. Szczypior umyć i posiekać. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Jajka wsadzić do garnka, zalać zimną wodą, dodać trochę soli i gotować od zagotowania się wody 8 minut. Ugotowane na twardo jajka zalać zimną wodą. Po ostygnięciu obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wyspać do jednej miski. W kubku wymieszać jogurt z majonezem i wlać do sałatki. Całą sałatkę doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Sałatka zrobiona rano najlepiej smakuje wieczorem.
Smacznego!
nareszcie nadchodzi długo oczekiwany czas świeżych warzyw i owoców :) Twoja sałatka wygląda bardzo wiosennie i kolorowo :)
OdpowiedzUsuńrzodkiewka, szczypiorek.. uwielbiam!
OdpowiedzUsuńPodoba mi się, chyba ją zrobię przy najbliższej okazji :)
OdpowiedzUsuńA dziś wykorzystam ten przepis. I w ogóle czekam na Twoją kontynuację bloga : )
OdpowiedzUsuńCieszę się, że przypadły ci do gustu moje przepis. A co do kontynuacji bloga to tylko jak mam chwile wolnego to staram się coś wrzucać nowego, wiec zapraszam do zaglądania.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie